The Phelps Residence Wailea Highlands18 Photos
While I was a partner at EcoArchitecture llC my former partner Davids Sands,AIA, and I designed this home for the Phelps family from the ground up. David recruited me from my Montana Avenue Studio in Santa Monica, to complete all of his projects that really just had been designed as simple floor plans. I was able to work with the clients to rework and define all spaces with materials, from roofing, specifying windows and doors to layout the tiles , I was involved with every aspect of this project. The owner, Lois Phelps, had worked has a decorator at one time, and wanted make furniture selections. . It was a pleasure to collaborate with her.

The Phelps Residence Wailea Highlands

Lower Lanai has a completely concealed lanai kitchen for the guests to use on the lower level.

The Phelps Residence Wailea Highlands

Lower Lanai Guest Kitchen to prepare breakfast before the beach.

The Phelps Residence Wailea Highlands

The Main Entrance was below the grade. It was a challenge to make the entry of this house seem inviting and substantial, when very little was visible from the the street legal. The roofline, tiles, gutters, and architectural details of the downspouts became very critical.

The Phelps Residence Wailea Highlands

The rear facade reveals how large the house actual is.